SSW Wijkwerk kwaliteitslabel
Nieuws in verband met het Corona virus
Corona maatregelen
Koop nu uw Speeltuin entree kaarten online
Speeltuin
Entree
Kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Nieuws in verband met het Corona virus

Het Coronavirus houdt de hele wereld bezig. Stichting Netwerk volgt het nieuws op de voet en houdt de regels van de overheid en het RIVM aan om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

De huidige stand van zaken is als volgt:

* de wijkcentra gaan vanaf dinsdag 2 juni weer open voor maximaal 30 personen die op afspraak, d.m.v. tijdssloten, een (aangepaste) activiteit kunnen volgen. De wijkcentra nemen (fysieke) maatregelen om voor anderhalve meter afstand te zorgen. Hoe dat in zijn werk zal gaan wordt zsm gecommuniceerd. 
* Manifesto blijft tot 1 september gesloten voor publiek.
* Stadsspeeltuin De Speelhoorn is sinds 16 mei weer geopend. Door middel van tijdsloten kun je een entreekaartje kopen. Kijk hier voor meer informatie.  
* Het Centraal Bureau is alleen telefonisch bereikbaar via 0229-212587.

Telefonische spreekuren wijkcentra
De wijkcentra Grote Waal, Kersenboogerd, De Zaagtand en De Huesmolen zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 14:00 uur. Verschillende sociaal werkers zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden of om gewoon een praatje met je te maken als je daar behoefte aan hebt.
Grote Waal: 0229-280940
Kersenboogerd: 0229-219966
De Zaagtand: 0229-855700
De Huesmolen: 0229-234390

Jongerenwerkers bieden hulp en luisterend oor
Ook de jongerenwerkers hebben een speciale Corona hulplijn ingezet om jongeren te woord te staan in deze quarantaine tijd. Heb je hulp nodig, heb je een vraag of wil je gewoon even een praatje maken met een jongerenwerker in jouw buurt? Kijk dan hier wie jij in jouw buurt kan bellen of appen. 

Nieuwsberichten 
Informatie RIVM (d.d. 19 mei) in begrijpelijke taal 
(Corona)basisregels voor iedereen
Uitingen voor social media  
Handreiking Sociaal Werk in gebouwen en locaties in 1,5-meter-samenleving
Laatste nieuws vanuit RIVM 

(Corona) protocollen 
Corona regels huurders
Corona regels bezoekers/deelnemers
Corona regels leveranciers
Corona regels medewerkers/vrijwilligers

Factsheet
Factsheet coronamaatregelen

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal