Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Eenzaamheid en somberheid slaat toe onder jeugd in Hoorn

19-11-2020

Door de coronacrisis hebben veel mensen het gevoel in een sociaal isolement terecht te komen. Dit probleem wordt onder jongeren steeds sterker voelbaar, weet  Jerrol Lashley, teamcoach jongerenwerk bij Stichting Netwerk. Alle zeilen moeten bijgezet worden om het probleem onder controle te houden.

,,De coronacrisis treft ons allemaal. Nu het allemaal veel langer duurt dan verwacht, merken we dat de jongeren dieper in een isolement terechtgekomen zijn. De eenzaamheid en somberheid slaan toe. Dit merken we aan het vervelingsgedrag op straat. In combinatie met het opgelegde vuurwerkverbod is het vooral zaak om preventief te handelen. We proberen de jeugd te attenderen om vooral ook voor elkaar te zorgen.

We hebben in elke wijk twee jongerenwerkers rondlopen. Zij komen vaak terug met signalen over eenzaamheid en somberheid. We doen er alles aan om die bewustwording hoog te houden door met de jeugd in contact te blijven en met ze te praten. We stimuleren de jongeren onderling om elkaar aandacht te geven en ook samen gesprekken te voeren over gevoelens.”

In samenwerking met de gemeente zijn de jongerenwerkers bezig met het opstarten van een panel voor ‘De stem van de jeugd’. Lees het hele NHD artikel hier (in Word) of kijk op www.nhd.nl (premium bericht)

Oud en nieuw vooruitzichten 
Ook de vooruitzichten voor oudjaar zijn somber. Want wat kunnen de jongeren wel doen om toch nog een gezellige jaarwisseling te hebben? Er moet iets worden georganiseerd zeggen jongerenwerkers en burgemeesters in het land om te voorkomen dat er op straat wordt gehangen.  
 ,,Er is nu al echt helemaal niets voor jongeren. Terwijl er een enorme behoefte is om iets met elkaar te doen, zeker op zo’n nacht. Als je niets organiseert, gaan ze het zelf invullen’’, zegt Jerrol Lashley, teamcoach jongerenwerk in de regio West-Friesland. Hier lees je het volledige artikel.