Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Fortnite Battle Royale Digital Event smaakt naar meer

19-06-2020

Vorige week organiseerden enkele jongerenwerkers van Netwerk het Fortnite Battle Royale Digital Event om in contact te komen met jongeren van 8 tot 18 jaar in Hoorn en daarbuiten. Door middel van videosite Twitch, dat gericht is op het streamen van persoonlijke kanalen, konden de jongeren tussen 12:00 – 23:00 uur gamen. Jongeren konden gewoon naar school toe gaan, sporten en hun plannen aanhouden omdat er genoeg tijd was om een keer mee te spelen wanneer het hen uitkwam. Op het hoogtepunt keken er 89 jongeren wat vrij hoog is voor een online evenement. Er werd meegedaan voor de te winnen prijzen en gifts maar bovenal voor de fun! Jort uit Hoorn deed mee aan een live sessie van Heyitsme_AJ en heeft daarmee de (sportiviteits)prijs gewonnen.

Veel contact met jongeren 
Het event was erg geslaagd. Er is veel interactie geweest met jongeren. Door het contact zijn er nieuwe vrienden gemaakt en hebben de jongerenwerkers een band kunnen opbouwen met de deelnemende jongeren. Daarnaast werden ook gesprekken gevoerd over de corona omstandigheden en hoe jongeren hiermee omgaan. Het online gamen verbindt jongeren met elkaar en zorgt er mede voor dat de jongeren de corona tijden goed doorkomen.

Vervolg
Door het grote succes van dit evenement is besloten om hier vervolg aan te geven. Op iets kleinschaligere wijze zal er binnenkort een tweede game event worden opgezet met een andere game dan Fortnite (bijvoorbeeld Call of Duty Warzone). Hoe, wat en wanneer zal op onze website, Instagram en Facebook worden gecommuniceerd. Hou deze dus in de gaten!

Dit event komt voort uit het project Gamen Verbindt, kijk hier voor meer informatie over het project.