Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

(Ge)scheiden? Blijf samen in gesprek!

25-05-2021

1.Hoorn is gestart met het het tweede thema van de publiekscampagne Zorg Dichtbij. Dit keer is het thema scheiden. Een persoonlijk en herkenbaar verhaal van de gescheiden vader Manuel de Jong, staat hierin centraal. Hij vertelt hoeveel verschil het maakte om te praten over zijn problemen en advies te vragen bij 1.Hoorn nadat hij en zijn partner uit elkaar gingen. 

Scheiden doe je niet alleen
Als je uit elkaar gaat, komt er veel op je af. Het is belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken, bijvoorbeeld over financiën of de omgang met de kinderen. Een scheiding is ook een emotioneel proces. Dan is het niet altijd gemakkelijk om samen in gesprek te blijven. Het is daarom prettig als er iemand naar u luistert en met u meedenkt. Iemand in uw omgeving bijvoorbeeld. Maar u kunt ook terecht bij de deskundigen van het spreekuur Echtscheiding bij 1.Hoorn. Zij zijn deskundig en kijken onafhankelijk naar uw situatie en hoe zij u verder op weg kunnen helpen. Een van de tips van de deskundigen is: blijf met elkaar in gesprek, want scheiden doe je niet alleen.

Vraag hulp en advies
Wethouder Marjon van der Ven vindt het belangrijk dat er aandacht is voor dit thema: ‘Ruim 38% van de echtparen in ons land gaat uit elkaar of scheiden. Ook de coronacrisis heeft de nodige impact op relaties. Inwoners die uit elkaar gaan of dat al zijn, hebben veel vragen of behoefte aan advies, maar delen hun zorgen of problemen niet met anderen. Door verhalen te delen willen we het onderwerp beter bespreekbaar maken.’
Een scheiding kan soms leiden tot financiële, psychische of andere problemen. Dan is 1.Hoorn een goede plek voor hulp en advies: zij kijken samen met u naar uw situatie vanuit verschillende manieren naar de valkuilen en oplossingen.

Campagne op diverse plekken te zien
Via posters, flyers, een sociale mediacampagne en informatie op www.hoorn.nl/zorgdichtbij kunnen inwoners de verhalen en tips lezen. Lees meer over de ervaring van Manuel op www.hoorn.nl/zorgdichtbij Hier staan ook de verhalen van deskundige Dick van het spreekuur Echtscheiding van 1.Hoorn en Manuels vriend Dave. De campagne zal twee maanden te zien zijn op diverse plekken in de gemeente Hoorn en bij partners van 1.Hoorn en in de gemeentelijke informatiekanalen.

Meer informatie
In Hoorn vinden we het belangrijk dat we elkaar helpen met zorg en ondersteuning dichtbij waar dat kan en met professionele hulp als dat nodig is. Herkent u zich in de situatie van Manuel of is er iemand in uw omgeving die hulp kan gebruiken? Kijk op www.hoorn.nl/zorgdichtbij voor meer informatie over hulp en ondersteuning dichtbij. Of neem contact op met 1.Hoorn via 0229 25 22 00.