Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Geslaagde high tea Zomerschool

30-07-2021

De buurtgroep 'Risdam-Noord Groen' organiseerde samen met de Zomerschool van Netwerk een high tea voor inwoners van Hoorn. Op het grasveld naast de Theekruidentuin aan de Ossenweide genoten meer dan 30 liefhebbers van kruiden, bloemen en vruchten uit de Theekruidentuin. Veel van wat daar groeit en bloeit is eetbaar en de kruiden en bloemen waren verwerkt in al het lekkers van de high tea. Ook was er al fruit verwerkt uit de Historische Fruittuin Swaegh; deze Fruittuin bestaat sinds dit jaar tussen Hoornbloem en Kosterstuin. Ook dit is openbaar groen dat door de buurtgroep is geadopteerd.

Levendige gesprekken
De deelnemers aan de high tea genoten niet alleen van al het eetbaars; de rondgang door de kruidentuin leverde levendige gesprekken op en bleek erg leerzaam. Medeorganisator Karin de Waard vertelt: “Voor velen was het nieuws dat vrijwilligers uit onze wijk deze ‘adoptietuinen’ hebben ingericht en regelmatig onderhouden. Verrassend vond eigenlijk iedereen dat er zoveel eetbaars is van bekende planten. Bovendien, het weer zat mee en we hadden levende muziek verzorgd. Voor ons als organisatie was het zeker verrassend om te horen dat de deelnemers nu al uitzien naar een volgende high tea. Na alle coronabeperkingen wordt zo’n sociale activiteit hogelijk gewaardeerd!”

"Een geweldig idee voor de buurt"
Een deelneemster schreef: "Wat een geweldig idee voor de buurt! Goed voor de sociale contacten en fijn dat je altijd wat uit de tuin mag plukken. We hebben heerlijke kruidenthee en hapjes gehad en veel informatie gekregen. Het weer was perfect, overal aan gedacht, zelfs muziek, ik heb genoten."