Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Huttendorp Hoorn gaat door!

29-07-2021

Het Huttendorp Hoorn gaat dit jaar door! Er zijn enkele aanpassingen gedaan om het grootste timmerfeest van Noord-Holland-Noord door te kunnen laten gaan. Vanaf maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus worden er meer dan 600 kinderen verwelkomd op het huttendorpterrein.

Anders dan normaal
Ondanks dat het huttendorp met 600 kinderen wat kleiner is, wordt ervoor gezorgd dat het weer een onvergetelijke week wordt! “Het is een grote uitdaging om voor iedereen in tijden van COVID-19 een veilig huttendorp te organiseren. We hebben een aantal grote aanpassingen gedaan in het programma” aldus de nieuwe voorzitter Tim van de Wiel. “Op zondag kunnen de kinderen bijvoorbeeld gespreid over de middag hun petje en armbandje ophalen. Daarnaast worden de kinderen alle dagen coronaproof afgezet in de vorm van een “Kiss and Ride. Helaas kan het kijkuurtje voor de ouders en de picknick niet doorgaan. Ook zullen onze vrijwilligers zich aan de 1,5 meterregels moeten houden: geen avondspellen of met z’n allen eten. In kleinere groepen wordt er voor een leuk alternatief gezorgd. Dit alles is een uitdaging voor ons, maar als dit nodig is om het allerleukste timmerfeest te organiseren, dan zetten wij ons daar vol voor in”.

Uniek jaar
Kerngroep Huttendorp HoornTim van de Wiel: ‘’Dit jaar is een uniek jaar. Netwerk is een kerngroep van elf enthousiastelingen gestart om de organisatie van huttendorp op zich te nemen. In de voorgaande 15 edities was Stichting Netwerk leidend en hadden wij een rol in de uitvoering. Dit jaar pakken wij voor het eerst de leiding en ondersteunt en coördineert Stichting Netwerk ons. Voor ons is dit eerste jaar geslaagd als ouders, vrijwilligers en vooral de kinderen eigenlijk geen verschil merken en de leukste week van het jaar beleven!’’

Volg Huttendorp Hoorn via Facebook Kinderwerk of Instagram of houd ons Youtubekanaal in de gaten; check hier het introductiefilmpje: