Activiteitenboekje 2020 2021
Nieuws in verband met het Corona virus
Corona maatregelen
Koop nu uw Speeltuin entree kaarten online
Speeltuin
Entree
Kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilliger speel-o-theek

19-12-2019

Joan van Louvezijn - den Engelsman is woensdagavond door burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Stichting Netwerk, haar collega’s en haar familie hebben mevrouw Louvezijn voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwillige coördinator bij de speel-o-theek De Marionet. Daarnaast zet ze zich ook in voor de begeleiding van Engelse kinderen met de Nederlandse taal, helpt ze bij het Rode Kruis en is zij tolk, gids en gastvrouw tijdens nationale en internationale brandweercongressen.

Een meer dan verdiend lintje! Joan was compleet verrast toen haar familie en collega’s zich hadden verzameld in wijkcentrum Kersenboogerd, waar op dat moment de jaarlijkse kerstborrel voor de vrijwilligers van het wijkcentrum werd gehouden.

Speel-o-theek De Marionet
De Marionet' stelt duurzaam, bijzonder en vaak duurder speelgoed voor uitleen beschikbaar aan kinderen van 0-8 jaar. Stichting Netwerk was tot op heden verantwoordelijk voor de speel-o-theek. Door de afname van leden en gebruikers en het feit dat mensen hun speelgoed sneller via onder andere Marktplaats vinden, heeft Netwerk na enkele evaluaties besloten om de prioriteit op andere onderwerpen in de wijk te focussen, en de speel-o-theek te stoppen. 

Doorstart
De speel-o-theek zal een doorstart maken in de bibliotheek in Hoorn (Kersenboogerd) als onderdeel van Speel-o-theek 'De Zusjes' uit Heerhugowaard. Ook Joan zal hier haar vrijwillige taken weer uitvoeren en helpt Netwerk haar en de overige vrijwilligers waar mogelijk