Activiteitenboekje 2020 2021
Nieuws in verband met het Corona virus
Corona maatregelen
Koop nu uw Speeltuin entree kaarten online
Speeltuin
Entree
Kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Landelijke campagne tegen wapenbezit #noshank

06-09-2020

Aanleiding
De jongerenwerkers van Stichting Netwerk zien steeds vaker dat jongeren messen bij zich dragen. Niet alleen in Hoorn maar op landelijk niveau is deze trend zichtbaar. Een mogelijke oorzaak van dit geweld is de 'drillrap'; een muziekgenre waarin rappers dreigen met wapens en geweld tegen groepen uit andere wijken. Het verbieden van een drillrap heeft geen zin. Maar jongeren moeten zich wel bewuster worden van het risico van groepsdruk als in de echte wereld wapens een rol gaan spelen op straat. Wie wapens bij zich draagt loopt het risico ze te gebruiken. Dat roept angst op en het risico dat de bedreigde jongeren zich ook weer gaan bewapenen. De jongerenwerkers willen in samenwerking met de Hoornse jongeren een realistisch beeld van de consequenties van wapenbezit in het straatleven laten zien adhv een positieve drillrap. Zaterdag 5 sept. jl. is deze drillrap gelanceerd op de instagrampagina van 0229 jongeren. Zie hier het resultaat. 

FunX
Jerrol Lashley, teamcoach jongerenwerk bij Stichting Netwerk, is ge├»nterviewd door radio Funx over de campagne #noshank die 250 jongerenwerkers uit heel Nederland zijn gestart om het wapenbezit en de angstcultuur onder jongeren tegen te gaan. Luister hier naar het fragment! 

Artikel Noordhollands Dagblad 
Ook het Noordhollands Dagblad heeft op 4 september 2020 een artikel geplaatst over de positieve drillrap. Lees hier het volledige artikel of klik op (het Premiumbericht van) het NHD. De tekst van de drillrap is geschreven door Hoornse jongeren. Zij zijn daarbij geholpen door Jerrol Lashley, teamcoach jongerenwerk Stichting Netwerk, rapdocent Christian Nana  van Project Nana en rapper Jermaine Niffer. De video heeft een duidelijke boodschap: uit elke negatieve situatie is een positieve uitweg.

NH Nieuws
Vrijdag 4 september heeft het NH Nieuws ook aandacht besteed aan de positieve drillrap. Hierin zie je onder andere een interview met Darnell, een Hoornse jongere die voorheen met wapens de straat op ging en nu het betere pad heeft gekozen. 

Rodi Media
Op zondag 6 september kun je een artikel over de drillrap lezen in het Hoornse Nieuwsblad

Feico de Leeuw Award