Activiteitenboekje 2020 2021
Nieuws in verband met het Corona virus
Corona maatregelen
Koop nu uw Speeltuin entree kaarten online
Speeltuin
Entree
Kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Peuterspeelscholen Netwerk naar SKH

10-03-2020

‘De peuters blijven voorop staan!’  Met deze woorden zetten Jessica van der Bilt, directeur-bestuurder van Stichting Netwerk en Marjan Terpstra, directeur-bestuurder van Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH) een stap in de toekomst. Vanaf 1 april 2020 vallen alle peuterspeelscholen van Stichting Netwerk onder SKH.

Vorig jaar kondigde Jessica van der Bilt aan dat Stichting Netwerk meerdere peutergroepen moest sluiten. Dit had enerzijds te maken met de terugloop van peuters in bepaalde wijken en anderzijds met de gelijkschakeling van peuterwerk en kinderopvang, begin 2018. Deze harmonisatie heeft ertoe geleid dat kinderopvangorganisaties ook peutergroepen konden starten waardoor Stichting Netwerk, met meer dan vijftig jaar ervaring in het peuterwerk, haar monopolie verloor en te maken kreeg met concurrentie. Ondanks de vermindering van het aantal groepen kon het voorschoolse educatieve aanbod (VVE), de dertien locaties en het vaste personeel worden behouden.

Natuurlijke partner
SKH is een, van oudsher, natuurlijke partner van Stichting Netwerk. “Naast het feit dat we eenzelfde pedagogische visie hanteren is SKH goed voorbereid om de beweging naar het onderwijs te maken op weg naar Integrale Kindcentra. SKH heeft door hun bredere (opvang) aanbod en diverse locaties en volume (in met name de scholen) meer mogelijkheden. Tenslotte is SKH een betrouwbare werkgever die investeert in haar personeel.

Wijkwerk
Stichting Netwerk blijft haar taken in de wijken, zoals het jongerenwerk , kinderwerk en sociaal werk als vanouds voortzetten vanuit de verschillende wijkcentra, het poppodium Manifesto, de Jonge Mamahuizen en stadsspeeltuin De Speelhoorn. Dit in nauwe samenwerking met inwoners, vrijwilligers en vele samenwerkingspartners. 

persbericht
* artikel Noordhollands Dagblad 
Premium bericht (voor leden van NHD)
Foto artikel NHD