Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Nieuws in verband met het Coronavirus

Update 23 maart 2021

Verlenging lockdown t/m 20 april 2021

De landelijke coronamaatregelen zijn verlengd tot en met dinsdag 20 april 2021. Dat betekent dat de wijkcentra t/m 20 april 2021 alleen toegankelijk zijn voor kwetsbare inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze bezoekers mogen deelnemen aan de besloten activiteiten als zij zich van tevoren telefonisch, per mail of via de website hebben aangemeld (en als ze gezond zijn). Onder kwetsbare groepen vallen onder andere ouderen, (kwetsbare) jongeren, mensen met een beperking en mensen die eenzaam zijn. Kinderwerkactiviteiten in de wijkcentra kunnen doorgaan zolang er gewerkt wordt met een begin- en eindtijd en er van tevoren is gereserveerd. Inloop is niet toegestaan.

Kijk hier voor een kort overzicht van de coronamaatregelen die gelden tot en met 30 maart 2021. 

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het wijkcentrum in jouw buurt.

Vrijwilligerspunt 
Ook bij het Vrijwilligerspunt en Hulp Dichtbij kun je terecht als je je eenzaam voelt en/of problemen hebt. Er staan vrijwilligers klaar om je een-op-een hulp te bieden, of je nu jong bent of wat ouder. Voor het doen van een boodschapje, het uitlaten van de hond, huiswerkbegeleiding of een praatje. Hulp is dichterbij dan je denkt. Kijk hier voor meer informatie 

Coronaregels en -protocollen
Coronaprotocol wijkcentra
Bezoekers/deelnemers
Huurders
Leveranciers

Heb je vragen over de activiteiten of wil je gewoon even een praatje maken met een sociaal werker? Neem dan op werkdagen van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur telefonisch contact op met het betreffende wijkcentrum. 

Heb je algemene vragen over het Coronavirus?
Er zijn enkele landelijke publieksinformatienummers die je kunt bellen als je vragen hebt over het coronavirus: De Rode Kruis coronalijn: 070-4455888 en het algemene nummer van de GGD: 0800-1351. 

Jongerenwerkers bieden hulp en luisterend oor
De jongerenwerkers hebben een speciale Corona hulplijn ingezet om jongeren te woord te staan. Heb je hulp nodig, heb je een vraag of wil je gewoon even een praatje maken met een jongerenwerker in jouw buurt? Kijk dan hier wie jij in jouw buurt kan bellen of appen.

Coronaregels in andere talen
Op de website van Pharos.nl kun je de actuele Coronamaatregelen lezen in 13 verschillende talen. 

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal