Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Nieuws in verband met het Coronavirus

Update 27 juni 2021

Wijkcentra weer open!

De landelijke coronamaatregelen zijn gelukkig weer versoepeld! Dat betekent dat de wijkcentra weer toegankelijk zijn voor alle inwoners. Bezoekers mogen deelnemen aan de activiteiten. Er is geen maximum aan het aantal bezoekers/deelnemers per ruimte zolang de 1,5 meter afstand nageleefd kan worden. Een mondkapje is alleen verplicht wanneer er écht geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Gezondheidscheck
De gezondheidscheck aan de deur is niet langer verplicht. 

Zelftesten
Het gebruik van zelftesten voor deelname aan activiteiten wordt aangemoedigd. Wij verstrekken echter geen zelftests aan bezoekers. 

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het wijkcentrum in jouw buurt.

Vrijwilligerspunt 
Ook bij het Vrijwilligerspunt en Hulp Dichtbij kun je terecht als je je eenzaam voelt en/of problemen hebt. Er staan vrijwilligers klaar om je een-op-een hulp te bieden, of je nu jong bent of wat ouder. Voor het doen van een boodschapje, het uitlaten van de hond, huiswerkbegeleiding of een praatje. Hulp is dichterbij dan je denkt. Kijk hier voor meer informatie 

Coronaregels en -protocollen
Coronaprotocol wijkcentra
Bezoekers/deelnemers
Huurders
Leveranciers

Heb je algemene vragen over het Coronavirus?
Er zijn enkele landelijke publieksinformatienummers die je kunt bellen als je vragen hebt over het coronavirus: De Rode Kruis coronalijn: 070-4455888 en het algemene nummer van de GGD: 0800-1351. 

Coronaregels in andere talen
Op de website van Pharos.nl kun je de actuele Coronamaatregelen lezen in 13 verschillende talen. 

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal