zomer in Hoorn
Zomer in Hoorn
Nieuws in verband met het Corona virus
Corona maatregelen
Koop nu uw Speeltuin entree kaarten online
Speeltuin
Entree
Kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Nieuws in verband met het Coronavirus

We zijn blij dat dat onze wijkcentra weer open zijn en we onze inwoners weer kunnen ontvangen. In alle wijken worden activiteiten weer opgestart, uiteraard met inachtneming van de RIVM regels.

De wijkcentra zijn geopend voor bezoekers. Je kunt dus zonder afspraak één van onze wijkcentra bezoeken. De medewerkers van de wijkcentra houden goed in de gaten of het niet te druk wordt. Echter geldt nog wel dat wanneer je aan een activiteit wil deelnemen, je je moet aanmelden. Heb je vragen of wil je graag meer informatie over de activiteiten, neem dan contact op met het wijkcentrum in jouw buurt. 

De huidige stand van zaken is als volgt:
* de wijkcentra mogen vanaf 1 juli 2020 meer dan 100 personen ontvangen die op afspraak, een (aangepaste) activiteit kunnen volgen. De verantwoordelijke van een activiteit/cursus neemt contact op met de bezoeker die vóór de coronacrisis aan de activiteit deelnam. Deze groepen deelnemers kunnen weer meedoen aan de activiteit, met daarbij de maatregelen in acht genomen. Wil je deelnemen aan een bepaalde activiteit of heb je andere vragen dan kun je bellen naar het betreffende wijkcentrum. 
* De wijkcentra hebben (fysieke) maatregelen genomen om voor anderhalve meter afstand te zorgen en bezoekers te wijzen op de regels.  Kijk hier voor een filmpje van wijkcentrum Grote Waal.
- er staat een stoepbord bij de ingang van het wijkcentrum met daarop de algemene coronaregels die gelden voor de bezoekers/deelnemers
- er hangen posters in de wijkcentra met daarop hygiëneregels.
- op de grond vind je een looproute met daarbij anderhalve meter afstand stickers. 
- bij de ingang vind je desinfecterende handgel dat je moet gebruiken voordat je deelneemt aan een activiteit.  
* Manifesto blijft tot 1 september gesloten voor publiek. Er wordt onderzocht wat er eventueel wel mogelijk is, denk aan stream sessies vanuit het café en openluchtsessies in de speeltuin. 
* Stadsspeeltuin De Speelhoorn is open. Door middel van tijdsloten kun je een entreekaartje kopen. Kijk hier voor meer informatie.  

(Corona) protocollen
Corona protocol Stichting Netwerk

Corona regels huurders
Corona regels bezoekers/deelnemers
Corona regels leveranciers
Corona regels medewerkers/vrijwilligers

Factsheet d.d. 24 juni 2020
Factsheet coronamaatregelen
Algemene basisregels voor iedereen 

Jongerenwerkers bieden hulp en luisterend oor
Ook de jongerenwerkers hebben een speciale Corona hulplijn ingezet om jongeren te woord te staan in deze quarantaine tijd. Heb je hulp nodig, heb je een vraag of wil je gewoon even een praatje maken met een jongerenwerker in jouw buurt? Kijk dan hier wie jij in jouw buurt kan bellen of appen. 

Nieuwsberichten 
Laatste nieuws vanuit RIVM 


Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal