SSW Wijkwerk kwaliteitslabel
Stichting Netwerk: Verbindt, Versterkt, Voorkomt

1.Hoorn

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning van inwoners op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. 1.Hoorn is hét punt, dichtbij in de wijk, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen rond zorg en ondersteuning. Onder regie van de gemeente werken deskundigen vanuit verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder medewerkers van Stichting Netwerk, samen in 1.Hoorn.

Kijk voor meer informatie op www.1punthoorn.nl

Eén vaste contactpersoon 
In totaal werken circa 70 deskundigen vanuit verschillende terreinen samen, zoals de ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp, Wmo en ondersteuning aan mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking samen. Vanuit Netwerk nemen sociaal werkers deel aan 1.Hoorn. 

De medewerkers van 1.Hoorn weten de weg in de wijk, komen naar de mensen toe en kennen de lokale en regionale organisaties.
1.Hoorn kent drie teams voor de verschillende stadsdelen in Hoorn. Zo is er altijd hulp in de buurt. Wie een vraag heeft, krijgt één vaste contactpersoon. Deze gaat samen met degene die hulp vraagt op zoek naar een passende oplossing.

Inloopspreekuren 1.Hoorn

Dag

 Tijd

     Locatie

 Adres

Maandag

 09:00-12:00

     De Kreek

  Meetketting 1-3 Hoorn

Dinsdag

 13:30-16:30

     Bibliotheek Binnenstad

  Wisselstraat 8 Hoorn

Woensdag

 09:00-12:00

     Gezondheidscentrum Kersenboogerd

  Betje Wolffplein 170

Donderdag

 09:00-12:00

     Gezondheidscentrum Kersenboogerd

  Betje Wolffplein 170

Donderdag

 09:00-12:00

     Wijkcentrum De Huesmolen

  Huesmolen 60, Hoorn

Vrijdag

 09:00-12:00

     Wijkcentrum Grote Waal

  Grote Beer 3, Hoorn

Vrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel