Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Samenwerking

De sociaal werkers van Stichting Netwerk ondersteunen bewoners bij hun plannen en initiatieven om hun buurt of wijk mooier en/of prettiger te maken en bewoners met elkaar in contact te brengen/ontmoeting te creëren. Het is belangrijk om in een buurt te wonen waar je je prettig voelt. Dat heeft te maken met hoe mensen met elkaar omgaan, met de kwaliteit van de leefomgeving, met een veilig gevoel, met veilig verkeer, goede voorzieningen en het onderhoud van de openbare ruimte. Vaak weten bewoners goed de weg om de problemen in de buurt aan te pakken en hebben goede ideeën om de buurt beter te maken.

Dit kunnen we niet alleen. Samen met o.a. gemeente, welzijns- en zorginstellingen, kinderwerk, sociaal-cultureel werk, woningbouw, politie, maatschappelijk werk en scholen in de wijk brengen we bewoners samen om zich in te zetten voor buurtbelangen. Uitgangspunten  hierbij zijn de eigen kracht, talenten en verborgen kwaliteiten van de bewoners.

Samenwerking in de wijk
Binnen de gemeentelijke wijkaanpak werken o.a. Intermaris, gemeente Hoorn, politie, Stichting Netwerk en natuurlijk wijkbewoners samen aan een leefbare en veilige wijk. Op basis van een wijkvisie zijn er gezamenlijk wijkplannen en uitvoeringsplannen opgesteld. Daarnaast stemmen ons werk af met samenwerkingspartners zoals onderwijs, GGD, MEE, CJG, ondernemers, verenigingen en vele anderen. Onze projecten, die een toegevoegde waarde hebben voor de gemeenschap, worden ondersteund door diverse fondsen, waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten (NFPK).

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal