SSW Wijkwerk kwaliteitslabel
Stichting Netwerk: Verbindt, Versterkt, Voorkomt

Geld- en regelzaken

Soms is het lastig om je administratie op orde te krijgen of goed uit te komen met je geld. Hoe moet je dan sparen voor nieuwe schoenen? Of een cadeautje kopen voor een jarige? Voor inwoners die tijdelijk wat hulp kunnen gebruiken biedt Stichting Netwerk ondersteuning door middel van (armoedebestrijdingsproject) Stand-by.

Ook voor hulp bij het invullen van belastingzaken, kinderopvangtoeslag of andere correspondentie kan Stichting Netwerk uitkomst bieden. In verschillende wijkcentra zijn er Wijkinfopunten waar je terecht kunt voor gratis advies, informatie en verzorgen van correspondentie.

Heb je hulp nodig op ander financieel vlak, denk hierbij aan rondkomen met een laag budget of informatie over toeslagen dan kun je contact opnemen met gemeente Hoorn. Of neem een kijkje op de website www.hoorn.nl/laaginkomen


Vrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel