SSW Wijkwerk kwaliteitslabel
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Ontmoeting

Wil je graag andere buurtbewoners ontmoeten in een informele omgeving? Kom dan eens langs in een wijkcentrum bij jou in de buurt. Je kunt een kopje koffie drinken in één van onze gezellige ontmoetingsruimtes, een praatje maken met onze sociaal werkers maar ook deelnemen aan allerlei activiteiten, denk aan samen koken, sporten, een nieuwe taal leren, of iets creatiefs. Er is van alles te doen. 

Ook is het mogelijk om als vrijwilliger ervaring op te doen achter de bar of mee te helpen met het bereiden van eten voor onze Eettafels. 

Voor bewoners met lichte vormen van dementie en hun mantelzorgers is er het project Onvergetelijke Ontmoetingen; een bijeenkomst waarbij ze even niet hoeven te denken aan ziek zijn. 

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel