SSW Wijkwerk kwaliteitslabel
Stichting Netwerk: Verbindt, Versterkt, Voorkomt

Vrijwilligers

Netwerk biedt vrijwilligerswerk voor jong en oud. Heb je naast je werk (of omdat je momenteel geen werk hebt of met pensioen bent), tijd over en wil je graag anderen helpen of een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving, dan kun je als vrijwilliger een nieuwe uitdaging aangaan. We zijn erg blij met onze vrijwilligers. Onze grote waardering brengen wij daarom graag over. Dat doen we in de vorm van attenties en een vrijwilligersfeest. Voor de vrijwilligers zijn er ook mogelijkheden tot het volgen van cursussen in het kader van deskundigheidsbevordering. 

Wat voor soort werk vind ik leuk en wat zijn mijn capaciteiten? Maar ook hoeveel uur en op welke dagen wil ik werken? Vragen, die de medewerkers van de wijkcentra in een gesprek graag met je doornemen. Bel daarom voor een afspraak naar het wijkcentrum bij jou in de buurt. 

Bij vacatures staan verschillende werkzaamheden waarvoor je je als vrijwilliger kunt aanmelden. In ieder geval kun je in elk wijkcentrum als gastvrouw, gastheer of klusser aan de slag. Is dit echt iets voor jou neem dan voor meer informatie contact op met het wijkcentrum van je keuze.

Wie weet tot ziens als vrijwilliger bij Stichting Netwerk!


Vrijwilligers functies


Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel