Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Vrijwilligers

Netwerk biedt vrijwilligerswerk voor jong en oud. Heb je naast je werk (of omdat je momenteel geen werk hebt of met pensioen bent), tijd over en wil je graag anderen helpen of een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving, dan kun je als vrijwilliger een nieuwe uitdaging aangaan.
Wat voor soort werk vind je leuk en wat zijn je capaciteiten? Maar ook hoeveel uur en op welke dagen wil je werken? Vragen, die de medewerkers van de wijkcentra in een gesprek graag met je doornemen. Bel daarom voor een afspraak naar het wijkcentrum bij jou in de buurt. 

Uiteraard word jij als vrijwilliger bij Netwerk zeer gewaardeerd en dat laten we graag zien door middel van attenties en een vrijwilligersfeest. Het is ook mogelijk om cursussen te volgen in het kader van deskundigheidsbevordering. 

Voor overige afspraken kun je het Vrijwilligersbeleid raadplegen. Onderdelen van het Vrijwilligersbeleid zijn de gedragscode en het Privacybeleid. Deze is opgesteld voor zowel de medewerkers als vrijwilligers  en dient als leidraad voor het functioneren binnen Stichting Netwerk. 

Campagne Doe es gewoon vrijwillig
Stichting Netwerk is samen met enkele partners (waaronder Vrijwilligerspunt) gedurende dit jaar te zien in de campagne Doe es gewoon vrijwillig. Op deze manier besteden we aandacht aan de vraag naar en het belang van vrijwilligerswerk. Lees hier meer
Meer informatie is ook te vinden op www.vrijwilligerspunt.com/doe-es-gewoon-vrijwillig

Vacatures
Bij de vacatures hieronder staan verschillende werkzaamheden waarvoor je je als vrijwilliger kunt aanmelden. In ieder geval kun je in elk wijkcentrum als gastvrouw, gastheer of klusser aan de slag. Is dit echt iets voor jou neem dan voor meer informatie contact op met het wijkcentrum van je keuze.

Wie weet tot ziens als vrijwilliger bij Stichting Netwerk!

Lees hier het interview met vrijwilliger Bert Duijndam

Vrijwilligerswerk op je CV

Vrijwilligers functies


Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal