Zaal huren?

Activiteiten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Carina Hooiveld, nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Netwerk, stelt zich voor

21-03-2024

Met veel plezier verwelkomen wij onze nieuwe directeur-bestuurder Carina Hooiveld. Carina is socioloog en heeft jarenlange ervaring op het gebied van Welzijn, Wonen & Zorg.

Brede werkervaring
Carina heeft een brede achtergrond in de publieke sector. Zo is ze manager gebiedsbeheer geweest bij een grote woningcorporatie en heeft ze zich ingezet als programmamanager huisvesting voor kwetsbare doelgroepen bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan als manager strategie (huisvesting) bij grote zorgorganisaties en is zij adjunct-directeur geweest bij een mensenrechtenorganisatie op Curaçao. De laatste jaren werkte Carina als lijnmanager bij een grote Sociaal Werk organisatie in Haarlemmermeer. Carina is opgegroeid in West-Friesland en woont met haar gezin in Amsterdam.

Carina: “Ik heb een moderne visie op het besturen van organisaties en denk in kansen en mogelijkheden.
Vanuit een open en betrokken houding weet ik te inspireren en enthousiasmeren. Ik ben een aanpakker en doorzetter die de (kwetsbare) inwoner centraal stelt
Ik geloof heel erg in de kracht van preventie.
Aan het werken aan de vitaliteit en veerkracht van bewoners en buurten, waardoor mensen naar elkaar omkijken en zorgvragen voorkomen worden. Daarom verbind ik mij graag aan Stichting Netwerk. Een mooie en dynamische organisatie die diep geworteld is in Hoorn, weet wat er leeft en ondersteuning biedt daar waar nodig is.

Maatschappelijke impact maken en waarde toevoegen
Stichting Netwerk staat als welzijnsorganisatie voor een sterke sociale basis in iedere buurt. We verbinden mensen, versterken eigen kracht en voorkomen dat problemen groot worden. We doen dat samen met inwoners, onze vele vrijwilligers, gemeente en diverse samenwerkingspartners.

De maatschappelijke effecten van ons werk zijn niet altijd direct zichtbaar, maar werken op de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan kansengelijkheid, gezondheid, inclusie, veiligheid, meedoen in de samenleving en leefbaarheid. Met behulp van het kwaliteitskompas gaan wij de komende jaren nog meer sturen op maatschappelijk resultaat en stellen wij ons voortdurend de vraag; doen we het goede en doen we het goede goed genoeg?