Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Culturele workshops in Maria Kapel

26-05-2021

Stichting Netwerk en Hotel Maria Kapel zijn een samenwerking aangegaan om voor kwetsbare kinderen een aantal culturele workshops te verzorgen, samen met een aantal kunstenaars.

Raaf knutselen
Woensdag 19 mei vond de eerste workshops in de Maria Kapel plaats waarbij kinderen een raaf hebben geknutseld waarvan een stop motion film is gemaakt. Deze hebben de kinderen in de bioscoop in de Maria Kapel bekeken.

Shelters bouwen
Vrijdag 21 mei hebben Bart Griffioen, Matt Plezier en Setareh Noorani (SMET) in samenwerking met kunstenaar Navid Nuur en Stichting Netwerk een workshop ‘shelters bouwen’ georganiseerd voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Lees hier meer.
Van simpele bouwmaterialen werd een persoonlijke iglo/hut/shelter en kunstwerk gemaakt. Ontwikkeling van creativiteit en talent draagt bij aan een gevoel van trots zijn op jezelf, maakt zelfredzaam, zorgt dat er sociale contacten ontstaan en draagt bij aan sociale cohesie. Het nadenken over je eigen plek, je veilige haven, met of zonder anderen wordt in deze workshop centraal gesteld en komt voort uit het lopende project van SMET.

Stadskrant
De volgende workshops staan vrijdag 4 en woensdag 9 juni op het programma: posters maken, met als thema ‘Stadskrant’. Samen met de kunstenaar gaan de kinderen verslag doen van de stad in de vorm van een muurkrant, die de week na de workshop wordt geplakt op de plakplaatsen in de wijk. De stad is een plek voor allerlei mensen, er gebeurt ook van alles. Ieder heeft zo hun eigen favoriete plek - een straat, buurt, voetbalveld. Voorbij iedere hoek gebeurt ook weer iets nieuws en kom je iemand tegen. Als de kinderen zelf iets willen veranderen waarvoor ze graag de aandacht willen in de Stadskrant, is dat ook mogelijk!