Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Doe es gewoon vrijwillig

12-04-2021

De campagne Doe es gewoon vrijwillig is gestart in Hoorn. Doel is aandacht geven aan de mogelijkheden van één-op-één hulp en mensen te enthousiasmeren ‘gewoon es vrijwillig te doen’. 

Want vooral in deze tijd, waarin het COVID-19 virus veel beperkingen oplegt voor zowel de maatschappelijke organisaties als de (oudere) vrijwilligers, is er nóg meer behoefte aan helpende handen. Om die reden hebben Vrijwilligerspunt Westfriesland, Omring, MEE & de Wering en Stichting Netwerk de handen ineengeslagen.

Incidentele klussen
In deze eenzame tijd is er vooral behoefte aan vrijwilligers voor incidentele klussen zoals tuinvrijwilligers, klusvrijwilligers, gezelschapsmaatjes, taalmaatjes, budgetbuddy’s en bezoekvrijwilligers. Met de campagnenaam ‘Doe es gewoon vrijwillig’ wordt benadrukt dat het ook heel gewoon is om een ander zo nu en dan belangeloos te helpen. Want een ander helpen “Dat doe je toch gewoon?”.

Ook es gewoon vrijwillig doen?
Iedereen die iets wil betekenen voor een ander kan zich aanmelden als vrijwilliger via de QR-code op de posters en advertenties, via www.vrijwilligerspunt.com/doe-es-gewoon-vrijwillig, www.vrijwilligerspunt.com of door een mail te sturen naar info@vrijwilligerspunt.com. Of kijk op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt waar veel diverse en leuke vacatures op staan.

Verhalen van vrijwilligers
Bezoekvrijwilliger Romy
Romy is een enthousiaste vrijwilliger die jou graag bezoekt als je behoefte hebt aan een praatje. Want niet iedereen heeft dagelijks mensen om zich heen. Soms hebben mensen de hele dag nog niemand gesproken en de hele week geen bezoek gezien. Romy komt jou graag verblijden met een bezoekje of wandeling
‘Ik heb zo’n mazzel dat ik dit vrijwilligerswerk kan doen, want het is geweldig werk: afwisselend en heel zinvol.’
Wil je meer weten over Romy, lees dan hier haar blog.  

Budgetbuddy Guus
Vrijwilliger Guus helpt anderen met het op orde brengen van de administratie. Hoe hij dat doet lees je hier.  
Iets voor jou? Neem dan contact op met Stand-by of kijk op de website van Vrijwilligerspunt. 

Klusvrijwilliger Piet
Piet helpt jou met alle liefde om de kleine klusjes in en om het huis op te pakken. Een muurtje witten, een schilderij ophangen of een lampje vervangen: vrijwilliger Piet de Vries draait er zijn hand niet voor om.
‘Als ik mensen kan helpen, dan doe ik dat natuurlijk graag.’

Wil je meer weten over Piet? Lees dan hier zijn verhaal.

Planmaatje Ernst
Ernst Schol doet al vijf jaar vrijwilligerswerk als planmaatje bij Stichting Netwerk. Hij komt bij mensen thuis en helpt ze met praktische dingen: computerklusjes, een stapel rekeningen of ingewikkelde formulieren.
'Ik help bij die zaken waar mensen zelf niet uit komen.’ Meer informatie over Ernst kun je hier vinden.

Taalvrijwilliger Suzanne
Iedere week helpt Suzanne de Poolse Kamila met de Nederlandse taal. ‘Kamila geeft zelf aan wat ze wil leren en dat is veel, want ze is super gemotiveerd. Ze komt zelfs met Nederlandse liedjes die ze op de radio heeft gehoord, waar ze ieder woord van wil leren.’ Suzanne heeft logopedie als achtergrond, dus is het gewend met taal bezig te zijn. 'Als taalvrijwilliger krijg je de tijd om een band op te bouwen met iemand, omdat je voor langere tijd aan elkaar verbonden bent.'  Suzanne helpt! 

Tuinvrijwilliger Leon 
Leon van Zanten werkte als vrijwilliger in het ziekenhuis. Maar door corona werd het vrijwilligerswerk stevig teruggeschroefd. Leon meldde zich aan bij Vrijwilligerspunt Westfriesland als corona-hulp. ‘Ik ben geen professionele tuinman, maar vind het wel heel leuk. Als iemand mij vertelt wat er gedaan moet worden, dan doe ik dat. Ben jij zelf niet in staat om jouw tuin lenteklaar te maken? Neem dan contact op met Leon! 

Bezoekvrijwilliger Liesbeth 
Eigenlijk zou iedereen dit werk moeten doen,
’ zegt Liesbeth van de Berg. Ze is bezoekvrijwilliger via de Omring en trekt elke week een paar uur uit voor een flinke rolstoelwandeling met een oudere dame. ‘Mensen hebben geen idee hoeveel plezier je iemand kunt doen met zoiets simpels als een bezoekje.’