Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Doe es gewoon vrijwillig

22-02-2021

De campagne Doe es gewoon vrijwillig is gestart in Hoorn. Doel is aandacht geven aan de mogelijkheden van één-op-één hulp en mensen te enthousiasmeren ‘gewoon es vrijwillig te doen’. 

Want vooral in deze tijd, waarin het COVID-19 virus veel beperkingen oplegt voor zowel de maatschappelijke organisaties als de (oudere) vrijwilligers, is er nóg meer behoefte aan helpende handen. Om die reden hebben Vrijwilligerspunt Westfriesland, Omring, MEE & de Wering en Stichting Netwerk de handen ineengeslagen.

Incidentele klussen
In deze eenzame tijd is er vooral behoefte aan vrijwilligers voor incidentele klussen zoals tuinvrijwilligers, klusvrijwilligers, gezelschapsmaatjes, taalmaatjes, budgetbuddy’s en bezoekvrijwilligers. Met de campagnenaam ‘Doe es gewoon vrijwillig’ wordt benadrukt dat het ook heel gewoon is om een ander zo nu en dan belangeloos te helpen. Want een ander helpen “Dat doe je toch gewoon?”.

Jaar van de vrijwilliger
Het jaar 2021 heeft het NOV (branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties) uitgeroepen tot het Jaar van de Vrijwilliger. Daarom zal de campagne het hele jaar zichtbaar zijn. Niet alleen in Hoorn, maar later ook in heel West-Friesland. Iedere week zal het verhaal worden gedeeld van een vrijwilliger uit West-Friesland. Van vrijwilligers die een-op-een hulp bieden, maar ook van vrijwilligers die vrijwilligerswerk doen bij verenigingen, stichtingen en clubs.

Ook es gewoon vrijwillig doen?
Iedereen die iets wil betekenen voor een ander kan zich aanmelden als vrijwilliger via de QR-code op de posters en advertenties, via www.vrijwilligerspunt.com/doe-es-gewoon-vrijwillig, www.vrijwilligerspunt.com of door een mail te sturen naar info@vrijwilligerspunt.com. Of kijk op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt waar veel diverse en leuke vacatures op staan.

Verhalen van vrijwilligers
Bezoekvrijwilliger Romy
Romy is een enthousiaste vrijwilliger die jou graag bezoekt als je behoefte hebt aan een praatje. Want niet iedereen heeft dagelijks mensen om zich heen. Soms hebben mensen de hele dag nog niemand gesproken en de hele week geen bezoek gezien. Romy komt jou graag verblijden met een bezoekje of wandeling
‘Ik heb zo’n mazzel dat ik dit vrijwilligerswerk kan doen, want het is geweldig werk: afwisselend en heel zinvol.’
Wil je meer weten over Romy, lees dan hier haar blog.  

Budgetbuddy Guus
Vrijwilliger Guus helpt anderen met het op orde brengen van de administratie. Hoe hij dat doet lees je hier.  
Iets voor jou? Neem dan contact op met Stand-by of kijk op de website van Vrijwilligerspunt. 

Klusvrijwilliger Piet
Piet helpt jou met alle liefde om de kleine klusjes in en om het huis op te pakken. Een muurtje witten, een schilderij ophangen of een lampje vervangen: vrijwilliger Piet de Vries draait er zijn hand niet voor om.
‘Als ik mensen kan helpen, dan doe ik dat natuurlijk graag.’

Wil je meer weten over Piet? Lees dan hier zijn verhaal.