Zaal huren?

Activiteiten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Hoorn wil eenzaamheid onder jongeren aanpakken

09-04-2021

Eenzaamheid, somberheid en angst, het zijn gevoelens waar veel mensen in Hoorn in meer of mindere mate last van hebben, als gevolg van de coronamaatregelen. Het is een sluimerend probleem en vooral jongeren zijn volgens wethouder Samir Bashara de dupe. Daarom zijn drie grote projecten opgestart, die hun mentale welzijn een boost moeten geven: Join The Project, het Talentenhuis en festival Jungle in the Sky.

Het Talentenhuis
Het jongerenwerk van Stichting Netwerk wil met het initiatief Het Talentenhuis de mentale gezondheid van Hoornse jongeren verbeteren. 
„Het volhouden van de maatregelen wordt steeds moeilijker. Wij willen perspectief bieden”, vertelt teamcoach jongerenwerk Jerrol Lashley. „Ook voor jongeren die niet zo snel een wijkcentrum binnen stappen. Het Talentenhuis moet een centrale plek worden (in pop- en cultuurcentrum Manifesto), waar je van alles en nog wat kunt maken. Van een kunstatelier tot rapworkshops en podcasts. In de toekomst gaan we het verder uitbouwen, zodat het ook na corona kan blijven bestaan. En daarnaast willen we de positieve voorbeelden uit Hoorn, iemand die iets goeds doet op school of een talentvol artiest, in het zonnetje zetten.”

Lees hier het hele artikel uit het Noordhollands Dagblad.