Zaal huren?

Activiteiten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Hoornse senioren het vaakst eenzaam 

19-10-2021

Heb je het gelezen in het Noordhollands Dagblad? Bijna de helft (43,9 procent) van West-Friezen tussen de 18 en 65 jaar voelt zich matig tot ernstig eenzaam. Bij de inwoners van 65 jaar en ouder ligt dat percentage nog hoger. Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor van GGD Hollands Noorden. De senioren in Hoorn geven het vaakst aan eenzaam te zijn (48,5 procent). 
Als welzijnsorganisatie willen wij inwoners die eenzaamheid ervaren graag een steuntje in de rug geven. Dit doen wij onder andere door laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten te organiseren. Denk hierbij aan een koffieochtend waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen praten over alledaagse dingen. Maar er zijn ook andere activiteiten die het contact met anderen bevorderen, kijk hiervoor in ons activiteitenoverzicht. 

Positief nieuws
Maar er is ook positief nieuws; gemiddeld ervaart 70,3 procent van de oudere West-Friezen hun gezondheid als (zeer) goed, vijf procent meer dan in 2016. Het aantal ouderen met een langdurige ziekte of aandoening is in West-Friesland nu 45,4 procent. Dat is een verbetering ten opzichte van 2016, toen dat cijfer nog op 48,1 lag.

Lees hier het volledige krantenartikel: Bijna de helft van de West-Friezen voelt zich eenzaam (premium bericht)
Kun je het bericht niet volledig lezen, kijk dan in het Word bestand.