Corona maatregelen

Speeltuin entree kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Huis voor de Stad opent deuren

08-04-2021

Het Centraal Bureau van Stichting Netwerk is sinds enkele maanden gevestigd in het kantoorpand van Intermaris aan de Maelsonstraat in Hoorn. Na een grondige verbouwing is in dit kantoorpand het Huis voor de Stad gerealiseerd waar verschillende maatschappelijke organisaties in zijn gehuisvest. Partners van Intermaris.

Samen voor de stad
Begin vorig jaar ging Intermaris aan de slag met ‘het nieuwe werken’. Dat houdt onder andere in dat medewerkers niet gebonden zijn aan een plek op kantoor om te kunnen werken. Han Leurink, directeur Wonen & Vastgoed bij Intermaris: “In de praktijk betekende dit dat een hele vleugel van ons kantoor leeg kwam te staan. Dan is het logisch om die ruimte te verhuren, maar wel vanuit de sociale gedachte. Daarom kwamen wij uit bij maatschappelijke organisaties waar wij graag samen mee optrekken. Met de insteek dat die nabijheid bijdraagt aan een goede samenwerking. Omdat we ons allemaal inzetten voor de inwoners van de stad. Vandaar ook de naam ‘Huis voor de Stad’.”

Kloppend hart
Naast Stichting Netwerk hebben Parlan Jeugdhulp, Vrijwilligerspunt West-Friesland, Huurdersvereniging De Boog, Wilgaerden LeekerweideGroep en Partner in Werk hun intrek genomen in het Huis voor de Stad. De gedeelde ingang komt uit in een ontmoetingscentrum, waar werkplekken zijn en ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan. Om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Bezoekers worden hartelijk ontvangen door de gastvrouwen. “Helaas is het nu door corona niet mogelijk om volop gebruik te maken van dit ontmoetingscentrum. Maar wanneer het weer kan, moet dit het kloppend hart van ons gebouw worden. Bijna alle contacten zijn nu digitaal. En dat werkt prima, maar het is niet erg spontaan. Terwijl juist in een toevallige ontmoeting mooie ideeën kunnen ontstaan. Dat is ook wat ons zo aanspreekt aan het idee achter het Huis voor de Stad. We hopen daarom dat we elkaar hier snel weer mogen treffen!”