Activiteitenboekje 2020 2021
Nieuws in verband met het Corona virus
Corona maatregelen
Koop nu uw Speeltuin entree kaarten online
Speeltuin
Entree
Kaarten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

IKC De Kreek officieel geopend

24-01-2020

Vrijdag 24 januari is de uitbreiding van de multifunctionele accommodatie (MFA) De Kreek officieel geopend. Deze uitbreiding vormt de aftrap voor IKC De Kreek. Basisscholen Socrates en Roald Dahl, Stichting Kinderopvang Hoorn en Stichting Netwerk zijn de samenwerkende partners in het nieuwe IKC. Het nieuwe centrale leerplein is een plek waar kinderen van verschillende groepen samen gebruik van maken.

In een IKC wordt onderwijs, kinderopvang en peuter- en welzijnswerk aangeboden op één locatie. Hier verbinden de partijen school en kinderopvang met elkaar en bieden ze samen de kinderen een rijke leeromgeving en ondersteuning. Onder het motto ‘Kinderen Voorop’ zullen alle betrokken partijen intensief samenwerken vanuit één gedeelde visie.

De betrokken partijen geven aan: ‘In een rijke en veilige omgeving dagen we kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen. Waar spelen leren is en leren spelen. Bijdragen aan een succesvolle schoolloopbaan, carrière en een mooi leven. Als ze ons IKC verlaten, weten kinderen hoe ze in elkaar zitten en wat ze in huis hebben. Als nieuwsgierige, zelfstandige en ondernemende individuen stappen ze de wereld in.’

Meest duurzame utiliteitsgebouw: nul op de meter
Met de nieuwbouw is MFA De Kreek het meest duurzame utiliteitsgebouw van Hoorn. MFA De Kreek heeft zonnepanelen en warmtepompen en maakt het gebruik van een warmte-koude opslag. De nieuwbouw is nul-op-de-meter gebouwd. Dit houdt in dat het gebouw jaarlijks net zoveel duurzame energie opwekt als het gebouw en de gebruikers samen verbruiken. Het Hoornse bouwbedrijf Heddes heeft MFA De Kreek en de nieuwbouw gerealiseerd.