Zaal huren?

Activiteiten
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Univé Buurtfonds helpt met verduurzamen keuken wijkcentrum De Zaagtand

17-03-2022

Wijkcentrum De Zaagtand beschikt over een goede instructiekeuken die veel gebruikt wordt door bewoners uit de buurt. Denk aan een buurtrestaurant voor ouderen, cursussen en activiteiten voor kinderen, samenwerking met scholen, buurtmoeders die zich inzetten voor bewoners met een niet Westerse achtergrond. Ze zijn ook bereikbaar voor mensen met een handicap en ook mensen met bijvoorbeeld dementie bereiden er de lunch. 

Maar omdat de keuken door diverse doelgroepen wordt gebruikt was het verduurzamen en veiliger maken van de keuken door over te stappen op elektrische aansluitingen een grote wens.

Bijdrage Univé Buurtfonds
Door een bijdrage van het Univé Buurtfonds is de keuken verbeterd! Er wordt inmiddels gekookt op inductie en het bakken gebeurt met een heteluchtoven (i.p.v. gas). Zo maken we met zijn allen het risico op ongelukken veel kleiner en kunnen alle doelgroepen blijvend genieten van alles wat de keuken te bieden heeft.
‘Deze aanvraag past goed bij de doelen van Univé Buurtfonds: het draagt o.a. bij aan het fijn samenleven in de buurt. Ook is uw project gericht diverse groepen uit de samenleving. Daarom zijn we blij dat we uw project kunnen steunen.’
aldus een medewerker van Univé.

Stichting Netwerk is zeer blij met de bijdrage vanuit het Univé Buurtfonds. De keuken is hierdoor naar wens verbeterd. Inmiddels hebben diverse buurtbewoners weer gebruik kunnen maken van de keuken.