Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

​Stand-by

Wil je meer grip op je financiële of sociale leven? 
Neem dan contact op met Stand-by en we gaan samen aan de slag! 

Horen, Zien en... Doen! 
Sinds lange tijd zijn er signalen over financiële problemen, verwaarlozing en eenzaamheid onder bewoners in Hoorn. Een aantal organisaties heeft de handen ineen geslagen en de signalen op een rij gezet. Door de vele bezuinigingen en stijgende kosten van levensonderhoud is het voor een grote groep mensen heel moeilijk om financieel rond te komen. Dit heeft ook effect op bijvoorbeeld de gezondheid van mensen, het onderhouden van hun huis en zelfs voor het aangaan van sociale contacten.

Je geld op orde
Zorgen over geld kan iedereen overkomen. En dan zie je door de bomen het bos even niet meer. Soms is het lastig om goed uit te komen met je geld. Hoe spaar je dan voor nieuwe schoenen of een cadeautje? Je wilt geen schulden maar wegblijven bij een verjaardag wil je ook niet. Je wil juist graag je geld op orde krijgen en houden en leren hoe je moet omgaan met je geld.

Samen met een maatje van Stand-by 
Vrijwillige maatjes van Stand-by helpen jou weer op weg zodat je meer grip krijgt op je financiële en/of sociale leven. Samen met jou kijken zij wat jij nodig hebt, op een manier die bij jou past.  Een maatje biedt jou informele hulp waardoor je de alledaagse dingen beter aankunt.

Samen aan de slag!
- zorgen dat je je zaken op orde hebt en houdt
- overzicht in je geldzaken
- je post openen en bijhouden
- hulp bij het invullen van formulieren
- samen doelen opstellen
- hulp bij het voorkomen van schulden

Inzetten van jouw kracht en talent
Het project Stand-by is gebaseerd op gelijkwaardigheid, oftewel bewoners voor bewoners. Iedereen beschikt over talent en deskundigheid op een bepaald gebied. Met andere woorden: kwaliteiten die ingezet worden voor hulp aan een medebewoner van de wijk.

Voor de gratis deelname aan Stand-by mag en kan de deelnemer op zijn beurt een tegenprestatie leveren. Dat kan door bij instellingen in de wijk te helpen bij specifieke taken of helpen van een andere deelnemer van Stand-by. Of door mee te doen aan een cursus of op zoek te gaan naar een (vrijwillige) baan. Deelnemers kunnen zelf aangeven welke werkzaamheden (tegenprestatie) ze willen gaan doen.

Wil je meer weten of jezelf aanmelden?
De coördinatoren van Stand-by leggen je graag uit hoe het werkt. Stuur een mail naar
stand-by@netwerkhoorn.nl of bel naar het Centraal Bureau van Stichting Netwerk via 0229-212587.
Je kunt ook bellen naar Linda Gerth in wijkcentrum Kersenboogerd tel. 0229-219966 of naar Antoinette Roovers in wijkcentrum Grote Waal, tel. 0229-280940.

Samenwerking
Het project voert Stichting Netwerk uit met de gemeente Hoorn, gezondheidscentrum Kersenboogerd en Intermaris.

Flyer
Poster