SSW Wijkwerk kwaliteitslabel
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Buurtbemiddelingsproject in SED gemeenten

31-10-2019

Stichting Netwerk is gestart met een buurtbemiddelingsproject in gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED).  Vrijwillige bemiddelaars worden in koppels ingezet bij buren die overlast van elkaar ervaren en het onderling contact willen herstellen. De bemiddelaars helpen de buren bij het zoeken naar gezamenlijke belangen en bij het maken van afspraken met als doel om er voor te zorgen dat de overlast niet escaleert en de onderlinge communicatie wordt hersteld. Voor dit project is Netwerk op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als buurtbemiddelaar.

Inspirerend en leerzaam De bemiddelaars die al enige jaren in Hoorn actief zijn vinden hun werk inspirerend, boeiend en zeer leerzaam. Bemiddelaar Bianca zegt: ‘Het is leuk om mensen die niet meer met elkaar praatten, uiteindelijk in één auto naar huis te zien gaan. Daar doe je het tenslotte voor. 

Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht  Voor Buurtbemiddeling in de SED gemeenten is Stichting Netwerk op zoek naar vrijwilligers die na het volgen van een basistraining ingezet kunnen worden als Buurtbemiddelaar. Er zijn geen speciale opleidingseisen. Mensen die belangstelling hebben beschikken over goede sociale vaardigheden, luisteren onbevooroordeeld naar anderen en kunnen onpartijdig in een conflict blijven. De tijdsinvestering voor dit project is wisselend maar altijd in overleg met de bemiddelaars.

Basistraining
Nieuwe bemiddelaars krijgen een basistraining van 6 dagdelen. 

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met een van de coördinatoren van Buurtbemiddeling SED via Stichting Netwerk, centraal bureau 0229- 212587. Of via e-mail: buurtbemiddelingsed@netwerkhoorn.nl

Meer informatie over Buurtbemiddeling